Volkoren Boekweitpannenkoeken met banaan en chocolade

Leestips

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Afgelopen zondag maakte ik boekweitpannenkoeken (reden: niet veel meer in huis want ik vertrok voor een korte vakantie naar Nederland) en ik bedacht me dat het wel leuk zou zijn om deze te delen op Bye Bye Cheeseburger. Vooral omdat het een heel veelzijdig receptje is. Volkoren boekweitpannenkoeken kan je namelijk met heel veel dingen combineren. Ik denk aan spinazie, eitjes en shiitakes bijvoorbeeld. Maar ook zoetigheid is een optie. Afgelopen zondag koos ik voor banaan en chocolade.

Ik kies voor volkoren boekweitmeel. Dat wordt gemaakt van het volledige graan waardoor het onder andere meer vezels bevat. Deze pannenkoeken zijn lactosevrij en glutenvrij, ideaal voor wie een intolerantie heeft of voor wie er bewust voor kiest natuurlijk.

Boekweitpannenkoeken glutenvrij lactosevrij vegan

Ingrediënten:

  • 150 gram volkoren boekweitmeel
  • 300 ml amandelmelk
  • 1 ei
  • kokosolie
  • banaan (topping, hoeveelheid naar believen)
  • 70% zwarte chocolade (topping, hoeveelheid naar believen)

Hoe:

  1. Doe het boekweitmeel in een grote kom. Kluts het eitje eronder.
  2. Giet voorzichtig de melk erbij en kluts tot een glad beslag.
  3. Zet in de koelkast voor ongeveer een uurtje.
  4. Doe wat kokosolie in een pan en schep er wat beslag in.
  5. Draai voorzichtig om en bak de andere kant.
  6. Herhaal tot het beslag op is.
  7. Doe de banaan in stukjes en doe het tussen een pannenkoek. Smelt de chocolade en giet wat over de pannenkoek.

Experimenteer zeker eens met verschillende fruitjes (eventueel aangevuld met wat honing of ahornsiroop) of probeer eens een hartige topping.

6 REACTIES

  1. Dag Steffi,

    Het is misschien leuk om te weten voor hoeveel personen een recept is.
    Zo kunnen, oa, wij, een beter boodschappenlijstje maken.

    Groetjes
    Cindy

  2. Mmm er gaat toch echt niet veel boven een pannenkoekje ’s ochtends. Ik maak ook graag een hele stapel met speltmeel: ontbijt verzekerd voor enkele dagen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks