Zuid-Amerikaans getinte linzensoep met groenten

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ik krijg vaak de vraag waar ik mijn inspiratie haal voor nieuwe gerechten. En ik heb eigenlijk maar 1 antwoord daarop, dat is: VAN OVERAL! Echt alles kan mij een ingeving doen krijgen, zelfs dingen die helemaal niets met eten te maken hebben.

Maar dit weekend was het overduidelijk. Zaterdag was date-night en zijn the boyfriend en ik gaan eten in een pas geopende zaak in Antwerpen: A’sur. Het is gelegen is de Volksstraat op het Zuid. De chef heeft Zuid-Amerikaanse roots en naast de zeer Europese smaken zijn er dus ook verschillende gerechten die een vleugje Zuid-Amerika meegekregen hebben. Deed me meteen nostalgisch terug denken aan mijn reis naar Argentinië enkele jaren geleden.

En dus de volgende dag had ik zin om iets met Zuid Amerikaanse smaken te maken. Bovendien wilde ik sowieso een nieuwe maaltijdsoep creëren in het kader van DETOX15. Goeie combo leek mij. En het resultaat is super yummie (das niet altijd van de eerste keer zo, maar nu zat het meteen goed!). Onmiddellijk foto’s van gemaakt en here it is..

linzensoep met groenten vegan

Dit is een recept voor 4 personen.

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 4 wortels (geschild en in kleine blokjes)
  • 4 el olijfolie
  • 4 teentjes look
  • 1,5 tl currypoeder
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1/2 tl tijm
  • 1/2 tl chilli kruiden (ik gebruikte chillimengeling vaan COOK)
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 2 grote tomaten (in blokjes)
  • 400 ml tomatenpuree
  • 180 gram groene linzen
  • Peper en zout
  • 4 handen verse spinazie
  • Verse koriander/peterselie

Hoe:

  1. Doe de olijfolie in de pan en doe er de ui en de wortels bij. Laat stoven tot de uien glazig zijn en pers dan de teentjes look erbij.
  2. Doe de curry, kurkuma, tijm en chilli erbij. Laat nog even verder garen en roer goed.
  3. Voeg de tomatenblokjes erbij en daarna de tomatenpuree en de bouillon.
  4. Voeg de linzen (spoel ze eerst heel even) erbij en laat op een pruttelend vuurtje koken tot de linzen gaar zijn, ongeveer 25 minuten.
  5. Voeg de verse spinazie en kruid royaal met peper en zout.
  6. Zet het vuur af en schep ik kommen, werk daarbij af met wat verse peterselie of koriander.

Smakelijk!

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks