Muesli met chia confituur

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Ik weet niet hoe het bij jou zit maar bij mij is deze periode van het jaar druk druk druk.. En dan ben ik nog niet eens toegekomen aan het kopen van cadeautjes – hoewel ik wel een paar leuke ideeën heb voor healthy gifts (binnenkort hier te vinden!). Bovendien zit ook het weer niet helemaal mee en dus heb ik extra veel nood aan een stevig ontbijt om mij het nodige comfort en well-being te geven.

Voor 6u opstaan is niet van mijn gewoonten en al zeker niet wanneer ook de dag ervoor late uurtjes op de klok getikt hebben. Quick and easy was dus mijn ontbijt van donderdag. Ik had nog chia confituur in mijn koelkast staan van dinsdag en dus de ideale manier om een snelle glutenvrije muesli op smaak te brengen. Yoghurt en chia jam zijn ook een goede combinatie voor wie houdt van yoghurt met fruitsmaak. Diegene die je in de winkel vindt zijn vaak heel gesuikerd en soms is er zelfs geen één vrucht aan te pas gekomen, enkel additieven. Me no like. Kies dus beter voor een gezonder alternatief en zoals je in mijn post over chia confituur kan lezen is deze super makkelijk te maken.

Het lijkt een beetje vreemd dat ik deze post categoriseer als een recept. Alles bij elkaar gooien kan het kleinste kind. Het gaat hier dan ook niet om aartsmoeilijke technieken, het is vooral bedoeld om ook jou te inspireren voor een gezond ontbijt. Ik kan je alvast vertellen dat het super lekker is. I could eat this all day!

Verder heb ik er ook een witte thee met verse gember bij gedronken. Verkoudheden hangen in de lucht en dus boost ik wanneer het kan graag even mijn immuunsysteem.

Gezonde muesli chia confituur

Ingrediënten muesli met chia confituur

zelfgemaakte chia confituur (recept)
– griekse yoghurt
– Muesli (ik koos voor deze van Floom)
– ceylon kaneel (optioneel)

Hoe

Easypeasy. Muesli in een kommetje en een stevige lepel chia-confituur erbij. Even roeren en de muesli erbij doen. Je kan er wat kaneel bij doen of eventueel aanvullen met rode vruchten. Yum!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks