Quinoa fruitsalade met munt

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Vandaag schotel ik u voor: een gezond dessertje! Of snackje, as you wish. Eentje met een beetje vulling aan. Want weet je wat, soms heb ik een klein hongertje tussendoor en dan volstaat fruit gewoonweg niet. Quinoa toevoegen is dan ideaal!

Deze mengeling van exotisch fruit en quinoa is ook perfect voor de brunchtafel of voor bij een barbecue bijvoorbeeld – laat ons hopen dat het daarvoor nog eens het weer wordt binnenkort. Maar liefst van al neem ik het mee op de baan of naar school – grote fan van alles wat on-the-go kan! Na school moet ik nog een tijd naar huis rijden en vaak zit ik dan al met een hongertje. Heel gevaarlijk want op de weg naar de autostrade zijn er verschillende bakkers die ik tegenkom met een mooie lading aan suikerrijk lekkers, dat ik liever wil vermijden. Maar ik ben dus voorbereid, HA!

In principe zou je in deze fruitsalade een hele reeks aan vruchten kunnen steken maar ik heb gekozen voor ananas en granaatappel. Wist je dat fruit dat de meeste zon gezien heeft – exotisch fruit dus bij uitstek – over het algemeen de meeste vitaminen bevat? Het probleem is dat fruit vaak onrijp naar hier verscheept wordt. Daarom is het altijd goed wanneer je een vliegtuig ananas kan scoren! Doordat die een kortere reistijd heeft wordt die later geplukt en heeft die dus over het algemeen meer zon gehad. Vind je geen vliegtuig ananas? Neem dan uiteraard een gewone. Die zit uiteraard ook nog boordevol goede dingen!

Quinoa fruitsalade granaatappel

Dinsdag is er weer een nieuwe aflevering van De Gezonde Goesting. Het gaat over gerechtjes on-the-go deze keer. Heel erg de moeite wanneer je ook op het werk graag iets gezonds voor handen hebt en sla en tomaten echt wel beu bent! Je kan het bekijken dinsdag om 17u30, 21u15 en 23u35 op njam tv of gewoon de volgende dag online, hier op Bye Bye Cheeseburger in de videozone.

Gezond dessert

Ingrediënten:

 • 1 ananas
 • 1 granaatappel
 • Een hand vol muntblaadjes
 • een kleine citroen
 • 70 gram quinoa

Hoe:

 1. Spoel de quinoa af en kook in water tot hij gaar is. Zet opzij en laat afkoelen.
 2. Schil de ananas en snijd in blokjes.
 3. Ontpit de granaatappel (en wissel eerst die mooie blouse voor iets wat vuil mag worden!)
 4. Doe ananas, granaatappel en quinoa in een grote kom en pers de citroen erover uit.
 5. Snijd de munt fijn en strooi het erover.
 6. Verdeel in glaasjes en laat smaken!

Ook ideaal om on-the-go mee te nemen trouwens!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks