Speculaaskoekjes van haver en amandelen

Leestips

Vanille amandel granola

Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout...

Chia confituur met rode vruchten (Paleo)

Heb je mijn post gelezen over chia zaden? Ik hoop dat je even enthousiast bent als ik om dit ieniemienie wonderzaadje toe te voegen...

Citroen en look courgetti met kip

Terug in het land én in quarantaine, heb ik niet alleen veel inspiratie mee terug genomen, ik heb ook gewoon veel tijd in huis...

Butternut in de oven (recept)

Lasagne heeft als geen andere ovenschotel iets troostend over zich hangen. Over mijn schouder kijk ik even naar de dikke druppels die uit de...
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

“Liefste Sint, ik help je dit jaar graag op weg om alle lieve kindjes van gezonde(re) speculaasjes te voorzien. Geen dank. Liefs, Steffi.”

Ik ben verzot op speculaas. Het is zelfs één van m’n guilty pleasures wanneer ik na een maaltijd nog een thee’tje bestel. Maar als het kan in een gezondere variant dan ben ik daar uiteraard de grootste voorstander van.

In dit recept gebruik ik speculaaskruiden. Die kan je in de meeste supermarkten tegenwoordig wel kopen en anders vind je het zeker online. Ik heb zelf al geerkt dat er heel veel verschillen zijn tussen speculaaskruiden, ga dus op zoek naar diegene die jouw voorkeur genieten. Ik vind die uit de Bioplanet heel lekker.

Verder veel amandelen zoals je kan zien, want speculaas en amandelen gaan nu eenmaal hand in hand.

Het recept is gluten- en lactosevrij en daarnaast ook volledig vegan.

Ingrediënten

  • 70 gram havermout
  • Klein handje vol amandelen (25 gram ongeveer)
  • 2 el kokosbloessemsuiker
  • 1,5 el ahornsiroop (of naar smaak)
  • 3 el kokosolie
  • 1 eetlepel amandelmelk
  • 1,5 el amandelpasta
  • Handje amandelschilfers
  • 3 tl speculaaskruiden
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl natriumbicarbonaat

Hoe:

  1. Doe de haver, de amandelen, de kokosbloessemsuiker, de speculaaskruiden, het zout en het natriumbicarbonaat samen in een blender en blend het fijn.
  2. Meng in een kom de gesmolten kokosolie, de amandelpasta en de ahorn.
  3. Voeg deze laatste nu toe aan je geblende havermix.
  4. Gebruik twee lepels om de koekjes van het deeg te maken, verdeel ze – voldoende uit elkaar – op een bakplaat.
  5. Strooi wat van de amandelschilfers over de koekjes.
  6. Zet in de oven voor zo’n 10 minuten op 170 graden, of tot ze lichtjes kleuren (want de ene oven is de andere niet)
  7. Haal de koekjes uit de oven en laat ze volledig afkoelen. You can do this!

10 REACTIES

  1. Wat moet je doen met de amandelmelk? Ik vind het niet terug in de beschrijving. Ik heb het dan ook natuurlijk vergeten toe te voegen… het deeg was wat kruimelig maar de koekjes zeker lekker!

  2. Hi

    Ik heb vandaag dit receptje gevolgd en helaas was er geen binding.
    Resultaat, geen koekjes maar een crumble 🙂
    Ben een leek in bakken dus had het niet door.
    Wat gebruiken jullie om de koekjes te binden?

    Groetjes Anja

  3. Hallo Steffi

    Mijn oma heeft eens geproefd van deze heerlijke koekjes en ze was er echt weg van. Maar nu zit ik met een vraag. Mijn oma is diabetes. Kan dit ook met vervangsuiker gemaakt worden?

  4. Dag Steffi, voor het eerst net gemaakt. Super lekker van smaak! Helaas heb ik geen koekje maar een soort pasta. Het is niet hard geworden en heeft geen binding. Wat zou dit kunnen zijn? Het is te lekker om dit niet meer in de toekomst te kunnen maken. Mijn 2jarige dochter is er helemaal weg van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen

- Advertisement -

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks