Cashew Parfait van frambozen en blauwe bessen

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Na een slapeloze nacht – dankzij de hitte en de muggen die het op mij gemunt hadden – maakte dit ontbijtje mijn ochtend toch helemaal goed. Ik vind het heerlijk om in de ochtend al te voelen dat het een heerlijk warme dag gaat worden. Dan zet ik de deuren naar mijn terras wagenwijd open en geniet ik met deze cashew parfait dubbel zo hard van het eerste ochtendzonnetje.

Wat het juist is? Wat als ik je zou vertellen dat dit gerechtje enkel bestaat uit fruit en noten? Uhu! Dit recept vinkt het ganse lijstje af: vegetarisch, vegan, paleo, low carb, raw, glutenvrij, lactosevrij en kidsproof..

Tis een super gerecht om met heel wat vers fruit te combineren. Ik had vooral diepvriesfruit in huis – eigenlijk was ik ook helemaal niet van plan het recept al te posten en dus niet voorbereid op mooie foto’s enzo – maar voel je vrij eender welk fruit erbij te serveren.

Bovendien ben je er snel mee gevuld. Cause that’s what nuts do.. Das trouwens ook dé reden waarom je best kleine porties maakt van deze. Geloof me ik overschat mezelf ook elke keer weer als het op dit gerechtje aan komt. Hihi.

Dit recept is voor 3 a 4 personen.

Ingrediënten:

 • 80 gram cashews (Nutridia)
 • 100 gram (diepvries, liefst) frambozen en blauwe bessen (ratio helemaal zelf te kiezen)
 • 2 dadels (of meer naar smaak)
 • 100 ml water
 • 1 tl vanille extract
 • Extra rode vruchten en ander fruit

Hoe:

 1. Idealiter doe je de cashews in een pot water en laat hem een nacht staan, eventueel met een scheutje appelazijn erbij. Lees alles over noten weken hier.
 2. Als je dadels redelijk hard zijn kan je ze een 10 minuten in warm water laten weken.
 3. Spoel de cashews, doe ze in een sterke blender (noten, weet je wel..) samen met 100 ml water en de dadels, vanille extract en de 100 gram (diepvries) vruchten.
 4. Blend tot een gladde massa.
 5. Neem relatief kleine glaasjes (heavy shizzle deze parfaitjes) en werk in laagjes met vers rood fruit en de cashewmassa.
 6. Werk af met vers fruit.
 7. Smullen maar!

Met veel dank aan Nutridia, het biomerkje waar ik ambassadrice van ben.

6 REACTIES

 1. OMG Wat een leuk recept dankje! ❤️?Juist op het perfecte moment gepost,want ik doe mee met de ramadan en straks nog voor zonsopgang ga ik terug opstaan om nog snel te eten en dit lijkt me een enorm gemakkelijk en lekker receptje daarvoor! & nog gezond ook!☺️ Nu nog eventjes doorslapen xx Goodnight ?

 2. Ziet er heerlijk uit, ik vroeg me al af waarom je noten moet weken, bij deze bedankt om te laten weten waarom en hoe je dit doet?
  Have a nice day?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks