Granola, mijn favoriete ontbijt. Hoewel havermout ook wel ergens bovenaan de lijst topt natuurlijk. Moeilijke keuze tussen de twee maar aangezien ik mijn havermout warm eet, is deze granola alvast een stuk zomerser! En ook gewoon super handig want op 1, 2, 3 heb je een ontbijtje bij elkaar. Je kan er bovendien ook eindeloos mee variรซren. Combineren met yoghurt, smoothie bowls, kokos yoghurt, amandelmelk, fruit, cashewroom,.. You name it! Dubbel en dik waard dus om af en toe eens een ladingย te maken!
Dit weekend vertrek ik naar Ibiza, deels vakantie, deels yogashoot en uiteraard probeer ik er een artikeltje over healthy-placesย uit te slaan (zoals ik recent nog de gezonde adresjes in Rome op een rijtje gezet heb). We hebben een huisje gehuurd in het midden van het eiland en omdat ik niet zeker weet of er een oven aanwezig is, ben ik sterk aan het overwegen om gewoon een lading granola mee te nemen! Of eentje die ik zelf maak โ zoals deze vanille amandel granola bijvoorbeeld โ of gewoon wat Floom, de granola-lijn van een vriendin van me (een aanrader!).
Deze granola is lekker zoet, ik vind het daarom niet nodigย bij mijn yoghurt met granola nog extra honing ofzo aan toe te voegen. Als je graag nog minder (natuurlijke) suiker hebt, verminder dan gradueel de hoeveelheid in het recept. Als je een echte zoetebek bent kan je uiteraard nog steeds wat honing of ahorn toevoegen. Zelf eet ik deze vanille amandel granolaย graag in een exotische variant, die post ik heel binnenkort!
Mijn portie staat alvast klaar, en dan nu al wat regelen voor mijn reisje en straks naar The Barre โ strong is the new skinny!!
Ingrediรซnten:
- 200ย gram grote havervlokken (glutenvrij indien gewenst)
- 120 gram amandelen
- 7 eetlepels ahornsiroop
- 4 eetlepels gesmolten kokosolie
- 1 eetlepel vanille-extract
- 1 theelepel kaneel
- stevig snuifje zout
Hoe:
- Hak de amandelen fijn met een groot mes.
- Doe alle ingrediรซnten bij elkaar in een grote kom en meng goed door elkaar.
- Doe het mengsel op een bakpapier op een ovenplaat en verspreid goed.
- Doe het in de oven voor 25 a 30 minuten op 150 graden Celsius.
- Laat volledig afkoelen.
- Bewaar in een luchtdichte pot (deze Kilner jar bv).
ย
S U P E R lekker! Fantastisch recept!
Dit is gewoon overheerlijk! Zo eenvoudig te maken. Zelf mijn vriend is er zot van <3 Ben er zeker van dat ik hem nog kan aanzetten om het ook eens te maken (als ik geen tijd heb hihi)
Ziet er heerlijk uit! Kan de ahornsiroop vervangen worden door agavesiroop of honing?
Zeker! Liefst honing dan! ๐
Succes!
xoxo
Steffi
Is agave siroop minder goed/gezond dan?
Ik ben niet zoโn fan van agave omdat dat heel veel fructose bevat.
Kan de kokosolie ook vervangen worden door bak en braadvet ?
In principe kan dat..
Hier kan je lezen waarom ik specifiek voor kokosolie kies:
https://byebyecheeseburger.be/7-redenen-om-kokosolie-te-eten/
xoxo
Ik heb deze ook gemaakt en vind dit super lekker. Ik moet echt oppassen dat ik het niet ineens allemaal opeet!
Ik heb wel de ahornsiroop vervangen door agave siroop, maar ik zie nu dat je honing aanraadt. Heeft dit een specifieke reden, aub?
Bedankt.
Marleen
Hey
Kan je nog andere graansoorten erbij doen zoals gerstvlokken, boekweitvlokken, korenvlokken,โฆ
Ja dat kan.
Succes!
Deze is zo verslavend lekker! Ik heb ook al porties โcadeauโ gedaan en dit zijn telkens succesjes!
Ben nu zelf mijn vanille-extract aan het maken (nog 6 weken geduld hebben eer het klaar is), want die vliegt er hier nu door ๐
Merci voor jouw superreceptjes! Ik heb het boek alvast gekregen als vroeg moederdagkadooke ๐
Kan ik deze ook in repen maken,zo is,dat gemakkelijker om mee te nemen?