Varkenslapje met spinazie en appel (Paleo Recept)

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Het weekend is voorbij en dus is het terug tijd voor meer dan enkel mijn gezond bananenbrood als middagmaal te nuttigen. Ik start deze maandag redelijk laat omdat ik vannacht uitzending had op Q-music. Maandag is mijn bioritme altijd wat confused – om vijf uur in mijn bed, je zou van minder! – en dus trakteer ik mijn lichaam vandaag op veel antioxidanten en veel proteïnen. Mijn late lunch is super licht en toch vullend en een ideale toevlucht voor wie graag wat kilo’s kwijt wil. Full-proof paleo en low-carb. Love it!

De antioxidanten komen vooral van de spinazie en ook van de kaneel die ik bij de appels doe – btw, varkensvlees en kaneel is een ab-so-luut adorabele combinatie! Wist je trouwens dat kaneel nog 10 keer meer antioxidanten bevat dan gojibessen? Yes indeed! Ik voeg ook pompoenpitten toe. Daardoor krijgt het geheel wat meer textuur en vooral; extra vezels! Bovendien zijn pompoenpitten een goede bron van magnesium. Iets wat heel veel mensen tekort hebben. Voor het vlees kies ik biologische varkenslapjes.

Paleo recept

 

Een super lekker receptje dat – woohoo – ook nog eens op 10 minuten klaar is. Bovendien heb ik behalve het vlees, alle ingrediënten standaard in huis. Keeps gettin’ better! Onderstaande hoeveelheden zijn voor 3 ‘bootjes’ (of hoe noem je dat?) zoals op bovenstaande foto en is voor 1 persoon. (volledig gebaseerd op mezelf, voel je vrij om er meer of minder van te eten!)

Ingrediënten:

– 3 Biologische varkenslapjes
– 1 appel
– 2 handen vol spinazie
– 1/2 theelepel kaneel (naar smaak)
– pompoenpitten

Hoe:

Schil de appel en snijd in dunne schijfjes, doe wat vetstof in de pan en leg de appelschijfjes erin. Bak in een andere pan de varkenslapjes. Wanneer je de appelschijfjes hebt omgedraaid voor de andere kant te bakken strooi je er kaneel over. Bak de appelschijfjes tot ze gaar zijn maar geen moes. Wanneer de appels uit de pan zijn, doe de spinazie in dezelfde pan en roer deze een minuutje tot de kleur iets donkerder begint te worden. Stapel varkenslapjes, appels en spinazie en strooi de pompoenpitten erover.

Enjoy!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks