Home Blog Pagina 57

Weleda Skin Food

3

Het is alweer even geleden dat ik wat schreef over mijn favoriete natuurlijke verzorgingsproducten. Nochtans heb ik de laatste tijd weer heel wat nieuwe en goede producten ontdekt.

€8,19
€11,99
€8,99
€13,49
€11,25
€14,39
€11,35
€7,32

We komen overal in aanraking met toxische stoffen. Denk aan de lucht, het water, ons eten,.. Waar het kan probeer ik dan ook de chemische stoffen te beperken en daarom kies ik graag voor natuurlijke producten in mijn verzorgingsproducten en make-up. Waar mogelijk, uiteraard. Het is een markt die razendsnel groeit en hoewel ik voor sommige routines (goeie shampoo bv) nog geen echt goed alternatief heb, is ondertussen de overgrote meerderheid van mijn badkamer-producten groen geworden.

Weleda Skin Food

Recent was ik uitgenodigd op een voorstelling van ‘Skin Food’ van Weleda. Ik word wel eens vaker uitgenodigd voor nieuwe groene cosmetica en beautyproducten te testen, maar ik waak er echt over enkel te schrijven over die producten waar ik helemaal achter sta. En dit is helemaal zo voor de Skin Food van Weleda. Een week in gebruik en helemaal hooked! Echt!

Ik heb een redelijk droge huid. En dus heb ik een heel sterk voedende crème nodig. Zeker ’s nachts houd ik ervan om een goei dikke laag op mijn snoet te smeren om vervolgens met een babyvelletje weer wakker te worden. Ken je dat, zo na een vermoeiende dag die make-up van je gezicht halen, een heerlijke douche te nemen en dan helemaal onder de crème in de zetel te ploffen. Een gemberthee’tje daarbij! Pretty Little Liars op (yup, nog steeds!). En dan helemaal guilt-free genieten. I love love love it!!

Weleda skin food natuurlijk

Weleda is niet duur en makkelijk verkrijgbaar. Je vind het in de meeste natuur- of gezondheidswinkels. En weet je wat ik er nog fantastisch aan vind? De filosofie. Nu gezondheid steeds meer op het agenda van de mensen staat wordt het ook vaak als marketing gehanteerd. Alles is groen geworden, alles is ‘natuurlijk’. Een term die niks wil zeggen trouwens. Ik zie veel merken die hun product aanpassen naar hoe sterk hun klanten geïnformeerd zijn. De mensen weten dat parabenen niet goed zijn? We zetten ‘parabenen vrij’ op onze verpakking. Het volk krijgt notie van de nadelen van BPA, we zetten BPA-vrij op onze verpakkingen. Maar alle andere stoffen waarvan we ook weten dat ze slecht zijn, daar zwijgen ze over. Ik vind dat een foute insteek. Wie echt een natuurlijke aanpak wil en echt de gezonde filosofie heeft zou van het begin er alles aan moeten doen om zo natuurlijk en toxisch-vrij als mogelijk te zijn. En dat is zo bij Weleda, hebben ze trouwens altijd al gedaan, sinds 1921 al!

Wat ik nog steeds een probleem vind aan veel groene beautyproducten is de geur. Maar dat is bij deze skin food van Weleda helemaal geen probleem. Hij geurt in het algemeen ook niet te sterk. Fijn! Want niks zo vervelend als al die geurtjes door elkaar van deo, parfum, dagcreme, zeep en noem maar op. Voor de geur zal ik wel een vleugje parfum spuiten.

Weet je wie er trouwens nog een grote fan is van Skin Food van Weleda? Adele! En Weleda doet niet aan sponsoring dus het is een eerlijke quote van haar wanneer ze zegt helemaal gek op deze skin food crème te zijn. En ook ik ben fan, en ook niet gesponsord trouwens (jammer genoeg, haha). Je moet hem zeker eens proberen! En laat me dan ook maar weten wat je ervan vindt!

€8,19
€11,99
€8,99
€13,49
€11,25
€14,39
€11,35
€7,32

Liefs en succes

xoxo

Steffi

Cashewbrood (glutenvrij)

Na het groot succes van mijn bananenbrood nu een versie zonder bananen. Want – het is bijna niet te geloven – maar er zijn dus mensen die niet zo zot zijn van bananen. Erger nog, sommigen zijn er allergisch voor – jeezes, mijn ergste nachtmerrie! En het is natuurlijk gewoon leuk om nieuwe recepten te testen.

Het verschil met dit cashewbrood is dat het minder zoet is. Ik vind het, meer dan het bananenbrood, brood in plaats van cake. Het sleutelingrediënt is de cashewboter. Die kan je zelf maken maar je kan het ook gewoon kopen in de lokale natuurwinkel, in de Bioplanet of online. Doordat ik cashewbrood gebruik in dit recept gaat het brood ook goed vullen, ten slotte krijgen we wel wat noten binnen op deze manier. Ik vind het heerlijk om ’s ochtends een sneetje of twee bij een roereitje en wat gegrilde groenten uit de oven te doen. YUMMIE! Of met een beetje chia confituur bijvoorbeeld. Op de foto hierboven heb ik er een laagje kokosyoghurt op gedaan en dan belegd met rood en blauw fruit en wat amandelschilfers en kokosschaafsel. Ook een winner!

Het brood is glutenvrij zoals ik al zei. Is dat nodig? Hoh. Daar valt over te discussiëren. Ondertussen is het duidelijk dat toch wel wat mensen te maken hebben met een glutenintolerantie. Genetisch gezien komt het voor bij 1 op 100 mensen. Vaak wordt het pas op latere leeftijd ontdekt. De ene heeft er ook al meer last van dan de andere. Voor de duidelijkheid; dit is een bewezen feit en geen mythe. Maar ook de glutensensitiviteit komt steeds vaker voor – ook geen mythe meer ondertussen. Dat wil zeggen dat je niet intolerant bent voor gluten maar toch wat vervelende klachten hebt daarvan. Vaak hebben mensen dat niet door omdat de klachten vaag zijn en mensen ze gewoon zijn. Het gaat van winderigheid en een opgeblazen gevoel, tot moe zijn en spier- en gewrichtspijnen Je kan altijd eens proberen wat het geeft als je een week of drie glutenvrij eet. Ik ben zelf niet glutenintolerant maar toch voel ik me stukken fitter als ik minder tarwe eet. Je kent je eigen lichaam het best, dus ga zeker zelf eens op onderzoek uit.

Glutenvrij brood zelf maken

Ingrediënten:

  • 250 ml cashewboter (ongezoet en ongezout!)
  • 4 eieren
  • 4 grote eetlepels kokosmeel
  • 4 grote eetlepels amandelmelk (zelf maken? Recept hier)
  • 1 theelepel natriumbicarbonaat (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 1 grote eetlepel ahornsiroop of honing
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1/2 theelepel zout

Hoe:

  1. Meng cashewboter, eieren, amandelmelk, appelazijn en ahorn of honing.
  2. Meng in een andere kom het kokosmeel, natriumbicarbonaat en het zout.
  3. Meng de twee samen tot een glad beslag. Doe het in een silicone langwerpige cakevorm.
  4. Zet in de oven op 170 graden voor zo’n 45 minuten.
  5. Laat zeker 20 minuten afkoelen voor je het in schijfjes snijdt.

Smakelijk!

Je kan het brood makkelijk 5 dagen bewaren en je kan het ook toasten!

Kiwi en aardbeien ijsjes

OMG. De zon is er! Waar zullen we dat schrijven? Een mens zou bijna depressief worden van die natte juni maand. Wat hoorde ik de nieuwslezer zeggen, de natste juni sinds 1930.. Ofzoiets. Maar nu – finally! – komt de zon er weer door en krijgen we aangename zomertemperaturen. Had ik echt even nodig!

Warme dagen zijn altijd makkelijker om gezond door te brengen, vind ik. Je hebt meer zin in fruit en frisse salades. En om dat tuinfeestje wat extra cachet te geven stel ik je deze keer fruit ijsjes voor. Ze zijn ongelooflijk simpel klaar te maken en je kan er eindeloos mee variëren. Onderaan deze post doe ik het recept uit de doeken. Maar wees vooral niet bang om het wat te tweaken naar je eigen goesting. Sommige houden van waterachtige ijsjes, voor anderen mag er wat meer fruit in. Er zijn mensen die graag mierzoete ijsjes hebben en andere die het gewoon fris en liefst niet al te zoet willen. Met deze gezonde ijsjes zijn de mogelijkheden eindeloos.

Ik kies deze keer voor kiwi en aardbei ijsjes. Twee fruitsoorten die momenteel lekker zoet zijn en dus niet al te veel extra zoetmiddelen nodig hebben. Love it!

Gezonde desserts

Recept voor ongeveer 16 ijsjes (beetje afhankelijk van je vormpjes natuurlijk).

Ingrediënten:

  • 500 gram kiwi’s
  • 500 gram aardbeien
  • 500 ml kokoswater
  • 4 theelepels koudgeslingerde honing
  • enkele druppels vloeibare stevia (optioneel)

Hoe:

  1. Mix de aardbeien in een blender of met de staafmixer en doe er 250 ml kokoswater bij (de helft dus).
  2. Doe twee theelepels honing erbij en eventueel enkele druppels vloeibare stevia als je houdt van heel zoete ijsjes.
  3. Giet de vormpjes halfvol met het aardbeien mengsel en zet ze in de diepvries.
  4. Schil de kiwi’s en mix ze samen met 250 ml kokoswater (de overschot), twee theelepels honing en eventueel wat vloeibare stevia.
  5. Wanneer de aardbeienmix al lichtjes gehard is, giet je de kiwimix erover.
  6. En nu wachten tot ze bevroren zijn en smullen!

Nieuwe work-out: The Barre

Jup, ik heb een nieuwe work-out die ik wekelijks doe: The Barre. Eén van de nieuwste hypes in gym-yoga-land, and I am loving it!

Wat is het? The Barre is eigenlijk een fusion van pilates, fitness, yoga en ballet. Al moet ik als fervent yogi toegeven dat het wel echt helemaal iets anders is dan een yogalesje. Verwacht je aan een intensieve work-out met luid opzwepende muziek. Ik volg The Barre bij Yoga Factory in Antwerpen. Een super mooie studio boven de Burgerij op het Noord in Antwerpen, bij het prachtige MAS! Heel leuk aan de studio is ook dat het een beetje een verborgen plekje is. Wie het niet weet zijn komt er niet. En ook eens je weet waar het is staat er nog een avontuur te wachten. Rechts van de Burgerij is een deur en van daaruit volg je de bordjes kris kras door een gebouw, wat iets van een verlaten pand weg heeft, tot aan de studio die dan plots tevoorschijn komt. Er is iets heel bijzonder aan het contrast tussen het gebouw en de moderne en piekfijne studio.

De routine van The Barre bij Yoga Factory gaat als volgt. We starten meestal op ons matje met enkele fitness oefeningen, af en toe vergezeld door een klein gewichtje. Daarna gaan we naar ’the barre’ (een ballet barre dus) waar we balletoefeningen combineren met stretching en fitness. Na de barre komen we meestal nog even terug naar de mat om nog wat extra buik en billen te trainen, vaak met behulp van een pilatesbal. En uiteraard is er ook nog wat stretching bij, vaak yoga oefeningen (denk downward facing dog etc).

Wat ik zo fijn vind aan the barre? Ik vind het leuk dat het een zware work-out is. De opzwepende muziek en de immer enthousiaste begeleiding van Hayley en Brad helpen je ook zeker vol te houden. Ik vind het zelf een zeer goede ondersteuning voor mijn yoga routine. Mijn zwakke punten zijn buikspieren en bilspieren, waarbij de omgekeerde spieren (onderrug en bovenbenen) dan weer super sterk zijn en dus vaak de boel overnemen. Verschillende keren heb ik hierdoor al blessures gehad. The Barre werkt sterk op bil- en buikspieren en is dus een prima aanvulling om mijn yoga-routine nog sterker te krijgen. Bovendien is het een work-out waarbij je niet ‘bulkt’ en dus geen mega spieren ontwikkeld. Ideaal voor wie een gezonde work-out wil, eventueel wat gewicht wil verliezen maar ook geen mega forse spieren wil opbouwen.

Voor meer info over The Barre kan je terecht op: Yoga Factory. Een aanrader!

Steffi Vertriest The Barre antwerpen 02

Steffi Vertriest yoga

Steffi Vertriest The Barre antwerpen 03

De mooie outfits die ik draag kan je vinden bij: Billie Yoga Activewear

De mooie foto’s zijn te danken aan: Phil Eggen.

Zeker beide sites eens checken! 🙂

Havermoutkoekjes met amandelpasta en chocolade

It’s my birthdaaaaaay!! En dus zocht ik naar een manier om eens goed te (ge)zondigen vandaag. En of ik de manier gevonden heb! Ik ben mijn dag vandaag begonnen met een spik splinternieuw receptje voor lekkere sticky havermoutkoekjes. Een heeel zoet receptje deze keer – cause it’s my BD-day! En ik zeg het je nu al, ze zijn to-die-for!

Suiker moeten we proberen te vermijden maar ALS je dan toch voor suiker gaat, kies dan zeker voor een natuurlijke en ongeraffineerde suiker, daar zitten dan in ieder geval nog een beetje goede dingen in ook. Geen lege calorieën dus. Ik heb al geleerd dat het bij mij vooral gaat over de zoete smaaksensatie en daarvoor heb je echt niet ganse suikerbommen nodig. Net daarom maak ik deze koekjes lekker klein (3 a 4 cm doorsnede). Een ideaal koekje voor na het eten bij een thee bijvoorbeeld. Of als het je verjaardag is gewoon al van ’s morgens vroeg! Hihi!

In De Gezonde Goesting had ik ook al eens havermoutkoekjes gemaakt, met slechts 3 ingrediënten en zonder toegevoegde suiker. Die zijn uiteraard nog een beetje gezonder omdat ze minder suiker bevatten. Deze koekjes hebben wel suiker, zijnde de natuurlijke suikers: kokosbloessemsuiker en ahornsiroop. Mijn advies is dus ook: met mate. En heerlijk van genieten vooral! Das ook belangrijk voor je gezondheid.

De koekjes die ik gemaakt heb zijn glutenvrij, lactosevrij, zonder boter, zonder geraffineerde suiker en ze zijn ook vegan (let wel op welke chocolade je gebruikt!). Ze hoeven ook maar 7 minuten in de oven.

Ingrediënten:

  • 70 gram havermout (indien glutenvrij let op de verpakking!)
  • 1/4 theelepel natriumbicarbonaat (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 1/4 theelepel zout
  • 2 eetlepels kokosbloessemsuiker (verkrijgbaar in Bioplanet of natuurwinkel)
  • 3 theelepels ahornsiroop (laat deze weg voor een minder zoete versie)
  • 40 gram 85% pure chocolade
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel amandelmelk (of andere plantaardige melk)
  • 1 grote eetlepel amandelpasta (verkrijgbaar in Bioplanet of natuurwinkel)

Hoe:

  1. Doe de haver, natriumbicarbonaat, het zout en de kokossuiker in de blender. En blend tot de haver fijn is en alles goed gemengd is.
  2. Doe alles andere ingrediënten behalve de chocolade erbij. Meng goed door elkaar, met een vork of lepel.
  3. Hak de pure chocolade heel fijn. En doe het dan bij onder het mengsel.
  4. Gebruik twee theelepels om kleine hoopjes van het mengsel te maken op een bakpapier.
  5. Zet in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 7 minuten.
  6. Laat minimaal 10 minuten afkoelen (you can do this!)
  7. Bewaar in de koelkast (indien er over zijn!)

Enjoy!

Laat zeker weten wat je ervan vond!

Geroosterde kikkererwten

Vanavond spelen de Rode Duivels weer en hoewel ik niet zo’n voetbal fan ben moet ik toegeven dat ik tijdens een EK of WK geen enkele match van de Duivels wil missen. Normaal kan het me allemaal geen moer schelen wat er in het voetbal gebeurt en ook de oefenwedstrijden etc kunnen me gestolen worden. Maar als het er toe doet op grote schaal dan komt plots de verborgen chauvinist in mij naar boven. Alleen bij die matchen voel ik de adrenaline. En ik zit dan ook een hele match op het puntje van mijn stoel, of stiekem op mijn gsm te kijken als ze moeten spelen vlak voor ik een optreden moet zingen. Maar vanavond wordt er dus gekeken, gewoon thuis, in mijn zetel!

En hoe! Bij voetbal horen snacks en bier – schijnt zo. En dus heb ik mij al voorbereid en mijn eigen variant op deze traditie gemaakt. Namelijk geroosterde kikkererwten en Bionade! De Bionade vooral om de indruk van bier te wekken en de ganse tijd met dat flesje in mijn hand te gesticuleren, terwijl ik uitspraken doe alsof ik er iets van ken enal. Met andere woorden: zo val ik niet uit de toon! De kikkererwten omdat ze suuuuuper lekker zijn, een vol gevoel geven en makkelijk op voorhand te bereiden zijn. Plus, een beetje exta proteïnen kan geen kwaad.

De kikkererwten maakte ik eerder al in De Gezonde Goesting op njam TV. Toen heb ik ze met tijm gemaakt (ook super lekker!) maar nu kies ik voor de ‘classic’ variant. Voel je vrij om te experimenteren! De mogelijkheden zijn eindeloos!

Geroosterde kikkererwten tv snacks

Ingrediënten:

  • 1 blik gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie
  • zeezout

Hoe:

  1. Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water. Spoel lang genoeg tot het water niet meer ‘zeept’.
  2. Doe de kikkererwten tussen twee bakpapieren (eventueel stevige keukenrol of een propere handdoek) en wrijf erover. Je zal zien dat de velletjes loskomen. Verwijder zoveel mogelijk van de velletjes. Je hoeft ze niet allemaal weg te doen, no worries!
  3. Doe de ontvelde kikkererwten in een kom en doe er de gesmolten kokosolie en het zout bij. Tos rond!
  4. Doe ze op een ovenschaal en zet ze in een voorverwarmde oven op 170 graden voor ongeveer 40 minuten.
  5. Laat daarna eerst volledig afkoelen (dit is het moeilijkste stuk!) zodat ze crunchy worden.

Instructies niet duidelijk genoeg? Kijk dan even naar deze aflevering van De Gezonde Goesting waarin ik deze geroosterde kikkererwten ook gemaakt heb:

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks