Home Blog Pagina 54

Turkse lepelsalade met tomaat en komkommer

0

Vandaag voor jou in petto: een bijgerechtje dat goed past bij.. ALLES! Het is een ideale manier om eender welk gerecht wat extra groentjes te geven. Want groentjes zijn goed voor je. Das iets waar we het allemaal over eens zijn – en dat zijn we niet vaak. Deze Turkse lepelsalade is fris en gaat daarom goed samen met een stukje vlees of vis. Maar hij is ook perfect om een assiete légume mee op te fleuren, of als side-dish bij een ommeletje ’s morgens. Je kan hem gerust in de koelkast bewaren en de dag erna nog opeten.

De olijfolie wordt in dit gerecht koud gebruikt en dus blijven al zijn oh zo goeie stoffen mooi bewaard. Olijfolie bevat heel wat antioxidanten die een gunstig effect hebben op ontstekingen. Olijfolie zit ook nog eens boordevol omega 9 vetzuren, die ook goed voor je zijn. We voegen dus ook wat gezonde vetten toe met dit bijgerechtje.

turkse-lepelsalade

En wat is dat nu zo’n Turkse lepelsalade dan eigenlijk? Je hoeft het niet zo ver te zoeken eigenlijk. Een lepelsalade wil gewoon zeggen dat je die met een lepel opschept. In het Midden Oosten wordt dit vaak in allerlei verschillende kommetjes gedaan en dan schep je op een stukje brood verschillende lepelsalades.

Idealiter snijd je de groenten in super kleine fijne blokjes. Nog een stuk kleiner dan ik hier gedaan heb. De foto’s zijn eigenlijk al van een half jaar geleden. Ondertussen maak ik deze lepelsalade een pak fijner en dat smaakt nog nét iets beter als je het mij vraagt – kan ook in mijn hoofd zitten, haha. Eerder deze week heb ik hem nog eens gemaakt en toen bedacht ik mij dat ik hem toch maar eens moet bloggen ook.

turkse-lepelsalade-tomaat-en-komkommer

Ingrediënten:

  • 1/2 komkommer
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 1 sjalotje
  • 1 limoen
  • 1 kleine eetlepel extra viërge olijfolie
  • peper en zout
  • verse peterselie

Hoe:

  1. Snijd de sjalot en de komkommer in super fijne blokjes. Hoe kleiner hoe beter.
  2. Snijd de kerstomaatjes door, verwijder de pitten en snijd ze in fijne blokjes. Wederom: hoe kleiner hoe beter.
  3. Masseer de limoen snijd hem door en pers het sap uit met de hand.
  4. Hak de verse peterselie fijn en meng hem mee onder het geheel.
  5. Doe er de kleine eetlepel extra viërge olijfolie aan toe. (Hallo goeie vetten!)
  6. Voeg peper en zout toe.

Combineer nu met.. Eender wat!

Triaction VLOG – WIN WIN WIN (afgelopen)!

12

Ken je dat, zo’n lijstje waarop je allerhande dingen schrijft die je ‘nog eens een keertje zou moeten doen’? Het zijn dingen die niet zo dringend zijn maar ze moeten gewoon ‘eens’ gebeuren.. Bij mij stond er onder andere op: een youtube kanaal voor Bye Bye Cheeseburger aanmaken. And guess what: tis gebeurd!

En ik heb er ook meteen mijn eerste vlog op gezet. Een tijdje geleden ben ik bij de mensen van Triumph International geweest die nu de TRIACTION sportlijn op de markt brengen. Ze zijn gespecialiseerd in super ondersteunende BH’s en dat trekken ze ook door in hun sportlijn. En dat bracht mij op het idee om een vlog te maken! Ik krijg namelijk vaak vragen over yoga in het algemeen en yoga outfits specifiek. Deze Triaction lijn is ideaal voor wie – in tegenstelling tot mij – gezegend is met grote borsten.

Oh ja, en ik uit ook even mijn mening over “het hebben van een yogalichaam”!

DEZE GIVEAWAY IS AFGELOPEN, maar snel weer nieuwe dingen om te winnen! 😉

Check out de vlog en ontdek hoe je een Triaction sport-BH kan winnen!

Succes!

Vegan Caesar salad (Suuuuper lekker)

0

Summer’s over folks.. Het ziet er naar uit dat gisteren onze laatste échte zomerdag was. Voorlopig dan toch. Ik weet niet hoe het bij jou zit maar ik heb in ieder geval nog gretig geprofiteerd van die prachtige zomerdagen in september. Zomerse outfits, late terrasjes, ijsjes in centrum Antwerpen,.. Heerlijk! Die 30 graden die kan ik wel even missen, maar nog niet meteen koud en nat, als het even kan daarboven?

Om nog helemaal in de summervibe te blijven hangen dacht ik een salade met jullie te delen. Een vegan caesar salade, to die for!! Echt! Wie denkt dat vegan food ranzig is, die bewijs ik met deze graag het tegendeel. Je gaat hem heerlijk vinden, of je nu vegan bent of niet. Al mijn vrienden en kennissen hebben hem al geproefd en iedereen is onmiddellijk verkocht. Met deze salade is het altijd scoren!

Had ik al gezegd dat ie ook glutenvrij is? En lactosevrij? En suikervrij? HA! TOP-salade, ik zeg het u! Als crunch gebruik ik trouwens de krokante kikkererwten uit De Gezonde Goesting, die werken zowat bij alles. En je ziet ze overal opduiken. Kikkererwten zijn de nieuwe nootjes, ik zweer het je!

vegan-caesar-salad

Deze Caesar salade is ideaal bij een brunch maar ook perfect als gewone lunch (dat rijmt!). Door de kikkererwten heeft hij extra proteïnen en de avocado en de saus zorgen voor de goede vetten. Your body loves you! 

Wat heb je nodig:

  • 1 Romeinse sla
  • 1 avocado
  • kerstomaatjes
  • 1 blik kikkererwten (of vers gekookte)
  • kokosolie
  • peper en zout
  • 75 gram cashewnoten
  • 4 eetlepels water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 citroen
  • 1 kleine eetlepel mosterd
  • 1 teentje look
  • 1 theelepel tamari (= glutenvrije sojasaus, gebruik gerust sojasaus indien niet GV)
  • 3 theelepels kappertjes

Hoe je het maakt:

Liever het uitgeschreven receptje? Geen probleem, vind je hier op njam.tv.

Banaan-boekweit pannenkoeken met kokos en blauwe bessen

0

Is er iets meer hartverwarmend dan pannenkoeken? Of ben ik de enige die dan onmiddellijk moet denken  aan mijn kindertijd? Mijn mama en ik maakte super vaak pannenkoeken en ik kan me nog levendig herinneren hoe dat in z’n werk ging. Ik mocht op een trapje staan en dan klopte mama het deeg – mijn mama kan trouwens kloppen als geen ander als het op keukenkunsten aankomt – terwijl ik de melk in de kom giette.  Het was heel belangrijk dat dit langzaam gebeurde, niet alles in één keer maar zachtjes en met de nodige tussenpauzen. Het lijkt me zeer duidelijk dat ik de zwaarste taak had van ons beiden, ahum.

Ik zou er zo naar terugkeren als ik kon. Mama als je mee leest, moeten we trouwens echt nog eens doen – en het maakt me dan ook helemaal niks uit of het dan lekker ongezonde pannenkoeken zijn of niet! Maar for now, heb ik even een receptje voor healthy pannenkoekjes. Namelijk met banaan en boekweit. Ik gebruik volkoren boekweitmeel hiervoor – die vind je trouwens in de Bioplanet of de lokale natuurwinkel – maar probeer de hoeveelheid ook te beperken. Melen zijn een hulpmiddeltje maar ze mogen niet de basis zijn. On top van deze gezonde pannenkoeken heb ik een kwakje kokosyoghurt gedaan – steeds meer verkrijgbaar in de supermarkten, hoera! En nog wat verse biologische blauwe bessen, die trouwens waanzinnig zoet waren. Omdat ik in het beslag geen suiker gebruik, doe ik er nog wel wat honing bovenop. De hoeveelheid kan je helemaal zelf bepalen en/of afbouwen op termijn.

banaan boekweit pannenkoek

Met het onderstaande recept maak je twee grote pannenkoeken. Geloof me ze vullen goed dus ze zijn goed voor twee personen.

Ingrediënten:

  • 2 rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels volkoren boekweitmeel
  • snuifje kaneel
  • snuifje zout
  • lepel kokosolie
  • Kokosyoghurt (hoeveelheid naar believen)
  • 2 handjes vol blauwe bessen
  • honing (naar smaak)

Hoe:

  1. Doe de bananen, de eieren, het volkoren boekweitmeel en het snuifje  kaneel en zout in een blender en mix tot een zo glad mogelijk beslag.
  2. Verwarm de kokosolie in een veilige antikleefpan.
  3. Doe de helft van het beslag in de pan. Wacht lang genoeg voor hem om te draaien zodat ie niet breekt. Maak je pannenkoek ook niet te dik, dat helpt!
  4. Doe wat kokosyoghurt er bovenop. Blauwe bessen en een beetje honing.
  5. Herhaal voor de tweede pannenkoek!

Smakelijk!

 

Zoete aardappel frietjes met macadamiasaus

1

Eén september vandaag. De eerste dag van het nieuwe schooljaar maar nog zoveel meer. Vergaderingen komen weer op gang. Iedereen begint weer mails te sturen. We staan weer met z’n alle in de file. En.. we beginnen ook allemaal weer plannen te maken. En das ook voor mij niet anders!

Wat wordt het een druk najaar voor mij! Behalve enkele plannen waarover ik nog niet veel mag zeggen (spannend!!) staat er onder andere op de planning dat mijn school weer start – 1 dag in de week studeer ik nog bij voor voedingsconsulent. Daar kijk ik heel erg naar uit. Vanaf oktober begin ik ook met het geven van lezingen over gezonde voeding – keep you posted! En ik draai dit seizoen ook mee in De Garde Van Gert en daar beginnen we binnenkort al voor op te nemen. Naast meneer Gertje himself staan.. ZO SPANNEND! En wat ga ik klaarmaken voor de eerder Bourgondisch aangelegde Gert – klein paniekje? Nog veel te doen met andere woorden! Verder heb ik uiteraard nog veel blogplannen, gaat binnenkort de eerste nieuwsbrief de deur uit en plan ik ook nog meer videocontent te maken.

Conclusie: druk druk druk. * rolt met haar ogen* want eigenlijk vind ik het zelf vervelend als mensen dat zeggen. Ik probeer ook zeker nog tijd te maken om gewoon met vrienden en familie te genieten want das ook super belangrijk. Ik wil genieten van elke moment en niet binnen een paar jaar terugkijken en alleen maar gewerkt hebben. Life’s too short!

Zoete aardappel frietjes macadamia dipsaus

Maar bon, omdat het dus wat drukker is staat er de laatste tijd vaak healthy comfortfood op tafel. Zoals deze heerlijke zoete aardappel frietjes met gezonde dipsaus. To-die-for als je het mij vraagt. En super simpel – zo heb ik het graag! Bovendien zijn het eigenlijk allemaal ingrediënten die ik altijd in huis heb.

Ingrediënten:

  • 2 zoete aardappels (liefst bio)
  • 1 stengel pijpajuin
  • wat verse bieslook
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • kokosolie
  • 1 limoen
  • 100 gram macadamia noten
  • 2 lepels extra vierge olijfolie
  • 2 lepels honing
  • 1 teentje look
  • 1 theelepel kurkuma
  • peper en zout
  • water

Hoe:

  1. Was de zoete aardappels en snijd ze in frietjes, met de schil eraan!
  2. Smelt een lepeltje kokosolie en doe deze over de zoete aardappels. Doe er ook zout op en tos goed door elkaar.
  3. Leg op een ovenplaat en bak voor zo’n 20 minuten op 180 graden. Dit kan verschillen afhankelijk van hoe dik je de aardappels gesneden hebt.
  4. Pers de limoen uit in een blender (best een kleine blender gebruiken). Doe de macadamianoten, olijfolie, honing, look, kurkuma en peper en zout erbij.
  5. Doe er een klein beetje water bij en blend. Wanneer de textuur te dik is, doe er dan voorzichtig nog wat water bij.
  6. Snijd de pijpajuin en de de bieslook fijn en strooi deze over de zoete aardappel frietjes.
  7. Serveer met de dipsaus en werk het geheel af met sesamzaadjes.

Aanvallen!!

Bosbessen yoghurt zelf maken

4

Oké oké, ik probeer niet teveel melk te drinken. Na ja, melk drink ik sowieso niet – ik ben van dat soort dat alleen water drinkt weet je – maar een yoghurt neem ik wel eens af en toe. Geen hele kom, maar om wat fruitjes en granola bij te eten bijvoorbeeld. Lekkerrr!

Wat ik belangrijk vind aan yoghurt? Dat het volle yoghurt is. Het wordt hoog tijd dat we al die onzin over vetten achterwegen laten en gewoon weer volle producten gaan kopen. Light en magere producten zijn extra bewerkt en das nergens voor nodig. Ook niet voor je lijn trouwens! Ik neem altijd volle biologische yoghurt, van Ardense koeien trouwens!

En altijd witte yoghurt uiteraard. De yoghurtjes met smaak uit de winkelrekken zitten boordevol suiker en smaakstoffen die nergens voor nodig zijn. Bovendien is er zelden echt fruit aan te pas gekomen. En wat dan nog als er wel echt fruit bij kwam kijken, die ene aardbei die er mee in zit zal na heel dat bewerkingsproces zijn waardevolle stofjes wel kwijt zijn. Useless! EAT REAL FOOD!

Bessenyoghurt breville

Een veel belangrijkere reden om die smaakyoghurtjes te laten staan is dat je ze zoooo gemakkelijk zelf kan maken. Daarom deel ik vandaag een recept voor bosbessen yoghurt, met ene extra twist van pindaboter trouwens! Ik kies hiervoor voor diepvries rood fruit. Dat gebruik ik in de winter vaak om die lekkere bessen ook in die tijd van het jaar biologisch te kunnen verkrijgen. Maar eigenlijk heb ik ze dus het ganse jaar door in huis en omdat het zo warm was vorige week dacht ik dat een beetje ‘frozen’ in mijn yoghurt me wel deugd zou doen. En dat deed het zeker!

Ik heb tegenwoordig ook een nieuwe mini-blender. Zo eentje waarvan je de fles rechtstreeks mee on-the-go kunt meenemen. Die had ik eigenlijk vroeger ook al maar die was wat versleten en sinds ik mijn Breville heb ben ik dus weer extra gemotiveerd voor smoothies en blendavonturen. Zo gaat dat als je nieuwe spullen hebt he.

Bosbessenyoghurt zelf maken

De hoeveelheden hangen er sterk vanaf hoeveel je wil eten. Deze portie zou ik voor twee personen aanraden. Pas dus aan naar believen en no worries, je kan niet falen met dit recept, ook niet als je hoeveelheden aanpast.

Ingrediënten:

  • Handje vol bevroren biologische aardbeien
  • Handje vol bevroren biologische blauwe bessen
  • Handje vol bevroren biologische frambozen
  • 200 gram volle yoghurt
  • 1 kleine eetlepel honing
  • Enkele druppels vloeibare stevia (optioneel)
  • 2 eetlepels pindaboter (ongezout en ongezoet)
  • Gecrushte cashewnoten of je favoriete granola (topping)

Hoe:

  1. Doe de diepgevroren vruchten in een blender en doe er een beetje water bij. Mix tot een glad geheel. Doe eventueel wat extra water erbij als het niet zo makkelijk blend maar let op dat je substantie niet te waterig wordt.
  2. Doe de honing en eventueel de stevia bij het vruchtenmengsel.
  3. Lepel in een glaasje telkens een laagje yoghurt en daarna een laagje vruchtenmengsel. Doe er hier en daar een beetje pindaboter bij.
  4. Crush de noten en doe ze er bovenop of serveer met je lievelings granola.

Smakelijk!

 

 

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks