DETOX 15: Mijn eetdagboek

Leestips

Steffi Vertriest
Steffi Vertriesthttps://byebyecheeseburger.be/
Thirtysomething girl uit het Antwerpse, wonende in Ibiza met een immer drukke agenda. Lichtjes ijdel en met een grote passie voor gezondheid en alles wat daar mee te maken heeft! Ook nog wereldburger, twijfelaar, soulsearcher, theesnob, yogi en zangeres..

Gosh dit voelt een beetje bloot aan om mijn eigen DETOX 15 dagboek te delen *bloost een beetje*. Een kleine twee weken terug besloot ik om mijn eigen detox even voor te stellen. Ik had nooit zoveel respons verwacht maar door de vele reacties en mensen die me aangaven dat ze het ook wel eens wilde proberen, ben ik stevig in m’n pen (nou ja, toetsenbord) gekropen om er toch wat meer over te vertellen. Zo vind ik het mentale aspect heel belangrijk, moet je je zelf écht goed voorbereiden, vind ik het belangrijk dat mensen weten wat IK met detoxen bedoel (mijn definitie wijkt wat af van de gangbare denk ik..) en heb je natuurlijk inspiratie nodig.

Maar ook de ups and downs van een detox lijken me belangrijk om te weten. Vandaar dat ik dan toch maar een blogpost open met mijn eigen dagboek. Waarin ik zo eerlijk mogelijk ga schrijven over mijn ervaring met deze 15-dagen durende detoxprogramma. Ik hoop diegene die het er ook op wagen hiermee wat ondersteuning te bieden.

DAG 1

Vandaag ben ik vol goeie moed begonnen. Ik heb mijn mentale voorbereiding goed aangepakt waardoor ik er echt zin in heb. Detoxen draait om MIJ, das iets helemaal voor mezelf. Ik kijk er naar uit om mezelf uit te dagen en goed voor mezelf te zorgen.
Praktisch was ik misschien iets minder voorbereid. Zijnde dat ik op deze maandagochtend nog naar de winkel moest. Het ontbijt bestond dus maar even uit fruit, onder een chiapapje dat ik wel gisteren al gemaakt had.
Minder was dat ik nog een heel late afspraak had waar ik niet onderuit kon en eigenlijk mijn eigen opgedragen naar-bed-uur daardoor al meteen overschreden heb, daar baal ik van. Het regende hard maar mijn dagelijkse 20 min wandeling heb ik toch gemaakt – hoera! Het viel me vandaag vooral op hoe ik hier weer aan moet wennen en hoe sterk m’n drang naar snackjes was, ik was veel op de baan vandaag en dus was fruit mijn redder in nood.

Gegeten en gedronken:
– Blauwe bessen met chia papje, daarbij 1 banaan, 1 peer, pompoenpitten en amandelschilfers.
– Veel gemberinfusie en groene rooibosthee. En water uiteraard.
– Left-over Zuid-Amerikaans getinte linzensoep met groenten, met een halve avocado en wat lente-ui.
– Gegrilde groenten uit de oven (paprika, wortel en pastinaak)
– Tussendoortjes: Banaan, appel, kerstomaatjes en krokante kikkererwten.

DAG 2

De dag gestart met hoofdpijn. Juist ja, afkicken van suiker.. I remember! Het zat al ver in m’n achterhoofd maar dit heb ik wel vaker bij detoxen gehad, hoofdpijn! Gelukkig weet ik uit ervaring dat het over gaat. Vandaag had ik geen vaste afspraken staan en dus heb ik wat meer tijd voor mezelf genomen en het iets rustiger aan gedaan. Ik herinner mezelf er even aan: detoxen draait om MIJ, take it slow, das oké. Vanmiddag samen met de hond al flink m’n wandeling gedaan (zuurstof hoera!), veeeeeel water gedronken en ‘s avonds een badminton match.
Ik had opvallend genoeg geen honger ‘s morgens en heb het dan op een klein glas pompelmoessap gehouden. Mijn favoriete DETOX15-dessertje gemaakt als 4-uurtje – zet ik gauw op de blog hoor! En na het avondeten een appelsien, de lekkerste appelsien in jaren zo leek het wel, gegeten. En dat laatste herinnert mij weer aan waarom ik DETOX15 zo leuk vind: het écht weer appreciëren van écht eten. Een appelsien, zo simpel maar zooooo goed. Ik zorg er altijd voor dat ik de schil eraf snijd, op een redelijk nonchalante manier, zodat er nog wel wat wit aanhangt. Doordat ik die volledig opeet (en niet de schil eraan laat en ‘er wat op sabbel’, ik weet echt niet hoe ik dit beter moet omschrijven..) krijg ik alle vezels binnen. Goed bezig dus.

Gegeten en gedronken:
– Vers pompelmoessapje. En veeeeeel water.
– Gemberinfusie.
– Zacht gekookte eitjes met pastinaaksoldaatjes.
– Blauwe bessen
– Geplette banaan met cacao, kokosschilfers en raw cacaonibs. (THE best!)
– Groene rooibosthee
– Courgetti met basilicumpesto, gebakken zalm en pijnboompitten.
– Appelsien

DAG 3

Nog een beetje hoofdpijn maar opvallend beter al. Ik startte de dag met een experimentje (want nu zoveel mensen mee met me detoxen wil ik graag nog extra inspiratie geven). Ik probeerde iets uit met fruit en eieren. Van smaak al goed maar de consistentie was nog niet wat het moest zijn. Hopelijk kan ik het nog wat tweaken zodat het binnenkort ook de blog op kan. In de voormiddag heb ik broccolisoep gemaakt, heeel dikke broccolisoep, zalig! En zo heerlijk vullend. ‘s Middags heb ik de overschot van de courgetti met zalm die ik gisteren maakte, opgegeten. En blijkt dat dit gerecht NOG lekkerder smaakt de dag nadien. Gewoon even in z’n geheel in de oven opgewarmd en het was za-lig! Yum!
In de namiddag had ik enkele afspraken in ons nieuwe huis (binnenkort verhuizen!) en voor de gemakkelijkheid heb ik dan maar een banaan meegenomen, wat geen slecht idee was want a la minute heb ik nog beslist rechtstreeks naar de yoga te gaan en dus kwam die banaan goed uit! Verder om 22u in bed geraakt (mijn slaapdoel) én daarvoor nog een wandeling gemaakt met Toulouse.
En oh ja.. Terug een appelsien als dessert, aangezien die mij gisteren zooo gesmaakt had.

Gegeten en gedronken:
– Vlierbes-lavendel thee. Veel water.
– Appel in stukjes met aardbeien (uit de diepvries), geklutst ei erover, wat kokosmelk en zo in een ovenschaal in de oven. (Nog niet wat het moest zijn, working on it!)
– Groene roosibosthee.
– Broccolisoep met krokante kikkererwten.
– Left-over courgetti met zalm. (een gelijkaardig receptje hiervan vind je hier.)
– Tussendoor: banaan, clementine.
– Broccolisoep (als voorgerechtje)
– Stukje kipfilet met pastinaakfrietjes, appelmoes (1 gestoofde appel + kaneel) en wat sla en tomaat.
– Appelsien en muntthee.

Dag 4 

De hoofdpijn is volledig verdwenen ondertussen en ik heb opvallend veel meer energie. Toch was vandaag een uitdaging qua planning. Ik had m’n beste vriend J beloofd om mee naar het autosalon te gaan, en dat bleek een stuk groter dan gedacht en duurde dus ook veel langer dan ik uitgerekend had. Te lang om met mijn enige mandarijn door te komen.. Het viel me op hoe er eigenlijk alleen heel ongezonde dingen te verkrijgen zijn. Zelfs het karretje van Pain Quotidien – dat me even hoop gaf – bleek alleen koffiekoeken en broodjes te hebben. Maar ergens in een uithoek heb ik dan wel een kleine resto gevonden die groentenstew had en de mevrouw van de keuken verzekerde me dat er geen verdikkingsmiddel of suiker was gebruikt. Samen met J heb ik deze dan gegeten. Met toch een beetje een dubbel gevoel.. Ik doe DETOX 15 voor mezelf en dus wil ik geen beetje inperken. Iets in mij knaagde toch een beetje dat ik nu niet 100% zeker was wat hierin zat. Een houding – en bijkomende stressfactor – die ik voor deze 15 dagen kan verdragen maar die me des te meer doet beseffen dat doorheen het jaar je zelf dingen compleet ‘verbieden’ geen goed idee is. Stress is namelijk écht niet goed voor je. Ik besluit beter m’n best te doen om voor te bereiden. ‘s Avonds moest ik een lezing geven. Eens ik begin te praten in mijn lezingen stop ik meestal niet meer.. En dus ging tijdens mijn lezing mijn ‘slaapalarm’ af – oepsie. Om 22u in bed ging er dus niet in zitten..

Gegeten en gedronken:
– 2 banaantjes gebakken in kokosolie met scheutje kokosmelk, daarbovenop veel licht geroosterde amandelschilfers.
– Groene rooibosthee en veel water.
– Broccolisoep met nog wat krokante kikkererwten.
– Groentenstew (op locatie).
– Gerookte zalm met roze peper bolletjes, citroen en veel verse kruiden.
Misosoep met wortelen, paprika en champignons.
– Tussendoor: Appelsien, peer, wat geroosterde kikkererwten.

DAG 5

Binnenkort swingt mijn agenda weer de pan uit en dus maak ik dezer dagen wat extra tijd voor quality time, onder andere met mijn allerliefste mama. We gingen samen naar Antwerpen stad. Het was ofwel een lunch meenemen (maar ja waar eet je die dan op als het koud is?) ofwel goede research doen. Uiteindelijk had ik besloten in de namiddag dan langs Pain Quotidien te gaan en de avocado salade te nemen, zonder dressing – want die was ongetwijfeld niet DETOX15 proof. Toegegeven dat een dressing de salade beter doet smaken, maar het voordeel van avocado’s is dat die wel een creamy effect geven. En met deze heb ik ook weer even allemaal lekker gezonde groentjes binnengekregen. Hoera daarvoor en laat me vooral focussen op het positieve (levensles me dunkt)! De ochtend en voormiddag had ik gelukkig goed voorbereid door onder andere eitjes met avocado en zoete aardappel (vind je in mijn boek) dewelke zoooo heerlijk vullen.
Opvallend veel energie vandaag trouwens!

Gegeten en gedronken:
– Appel in schijfjes in kokosolie gebakken met kaneel en amandelschilfers.
– 2 eitjes ‘sunnyside up’ met avocado en zoete aardappel.
– Mijn coco-banaan papje.
– Pain Quotidien slaatje avocado.
Rooibos thee.
– Groene rooibosthee.
– Tussendoor: Peer, mandarijn, strookje left over kip

Dag 6

Vandaag was geen makkelijke. Een beetje down. Ik heb me ooit laten wijsmaken dat dat komt doordat suiker een beetje een ‘verdovend’ effect heeft en dat dit de reden zou zijn waarom we wanneer we ons niet goed voelen naar gesuikerde voedingsmiddelen grijpen. Stoppen met suiker heeft dan tot effect dat je niet meer van dat slecht gevoel kan afkomen, of alleszins niet door het met suiker te willen weg werken. Ik vraag me af of dat is dat er vandaag ook met mij aan de hand was. Anyway, I stayed strong, het is ook maar dat. En gelukkig ging het tegen de namiddag al stukken beter. Dan ben ik in de keuken er weer in gevlogen en heb ik geëxperimenteerd met twee soepen en toppings. Vandaar dat ik dus twee maaltijdsoepen gegeten heb.

Gegeten en gedronken:
– Chiapapje van banaan en kokosmelk (uit blik) met blauwe bessen
– Water
– Verse muntthee
– Geroosterde paprikasoep met tomaat
– Stukje gerookte zalm
– Tussendoor: mandarijn, edamame, geplette banaan met amandelschilfers
– 1/2 Paprikasoep met stukjes aardappel uit de oven en spinazie.
– 1/2 Pompoensoep met miso en gember + gebakken champignons.

Dag 7

Zondag. Door mijn mindere dagje van gisteren moest ik vandaag veel werk inhalen. Toch ben ik tegen de middag naar de yoga getrokken voor een stevige ashtanga les. En eigenlijk was mijn omelet daar het perfecte ontbijt voor, zeer goed vullend en het gaf me heel veel energie. Het lijkt een gekke combo maar eigenlijk is het super lekker. Ik maak het met kokosolie en doe gewoon de geklutste eitjes in een pan en leg er daarna het fruit bovenop. Verder had ik nog veel soepen van gisteren om door de dag te eten, het waren beiden heel dikke soepen dus zeker maaltijd-waardig. ‘s Avonds verder geëxperimenteerd met knolselder, nog niet helemaal op punt maar getting closer..

– Omelet met banaan en blauwe bessen, snuifje kaneel en zout.
– Pompensoep
– Krokante kikkererwten
– Paprikasoep
– Knolselderpuree met ui, wortel en champignon (ik werk aan een receptje voor deze!)
– Tussendoor: Blauwe bessen, appelsien

Dag 8

Maandag en vandaag ook halverwegen DETOX15. De ideale moment voor een kleine evaluatie. Ik heb mijn eetdagboek er even bij genomen en overlopen. Iets te veel eieren naar mijn goesting en misschien ook wat veel bananen. Ik mag niet beginnen slabakken met mijn doelstelling om mijn stappen te behalen (note to self!). Ik ga het vaker op voorhand proberen in te plannen want ik merk dat ik vaak ‘s avonds nog snel snel een wandeling wil gaan maken. Misschien moet ik vaker iets vroeger naar een afspraak ofzo bv gaan en dan daar ergens een wandeling gaan maken. Opvallend is dat ik ook wel al alle dagen gemediteerd heb, het is niet iets wat ik vooropgesteld had in m’n DETOX15 maar toch ben ik blij dat dit mediteren vanzelf komt. D15 gaat om zorg dragen voor mezelf en 10 minuutjes per dag mediteren is alleen maar goed daarvoor!
Verder had ik vandaag opnames voor een nieuwe videoclip (jep, ik zing) en dus wat ik goed voorzien van fruit, krokante kikkererwten en een paar hardgekookte eitjes. Die laatste zijn ideaal voor als je echt een lange dag onderweg bent en zeker wil zijn dat je op geen enkel moment honger moet lijden.

– Veel water.
– Groene rooibosthee.
– Bananen gebakken in kokosolie met enkele el kokosmelk en lichtjes getoaste amandelen
– 2 hardgekookte eitjes
– Krokante kikkererwten
– Broccolisoep
– Stukje gerookte zalm
– Linzencurry met stukje kip. (Maakte ik voor Jani TV, recept vind je hier!)
Druivensaté
– Peer

Dag 9

Vandaag trok ik met mijn papa en mijn bompa naar Düsseldorf voor de Boot beurs. Zoals verwacht is daar echt NIKS gezond te vinden – denk braadworsten en al die shizzle – maar gelukkig was ik voorzien. Ik had mijn super goeie thermos mee waarin ik warme broccolisoep gedaan had, edamame, een ton fruit,.. Ergens daar heb ik dan toch ook een kleine portie aardappeltjes kunnen strikken. Ik heb maar de helft opgegeten want tijdens de D15 probeer ik extra goed naar mijn lichaam te luisteren – probeer ik altijd te doen maar nu ben ik er extra attent op – en dat zij al heel snel dat het voldoende was. Verder had ik ook mijn eigen builtjes Kamille thee bij, zo heb ik altijd biologische thee én eentje die D15-proof is bij. En ja dan kijken ze wel eens raar als je gewoon kokend water besteld, maar so be it..

Kikkererwten roerei.
– Veel water.
– Kamillethee.
– Broccolisoep.
– Kleine portie aardappelen
– Courgetti met pesto en zalm, pijnboompitjes en basilicum.
– Tussendoor: peer, appel, banaan, edamame.

Dag 10

Big day. Sleutels van ons nieuw huis gekregen! Spannende dag dus en mezelf het dan ook wat makkelijk gemaakt. Gemakkelijke smoothie ‘s ochtends, left-over van gisteren op de middag en ‘s avonds een variant van een recept uit mijn nieuwe boek Méér Gezonde Goesting, dat vanaf 21 maart in de winkel zal liggen, ZO SPANNEND! Mezelf een paar goeie koppen gemberthee uitgeschonken ook. Nog iets waar ik de komende dagen wat meer op wil focussen: anti-inflammatoire voeding. Ik had nog een heel late afspraak waardoor ik mijn bed uurtje niet gehaald heb, wel heb ik me aan de 8 uren slaap gehouden. Wekkertje iets later laten aflopen dus..

– Acaibowl
– Veel water.
– Verse gemberthee.
– Left-over courgetti
– Tussendoor: 2 mandarijnen, geplette banaan met amandelschilfers, pistachenootjes.
– Bloemkool en wortel met puree.
– Druivensaté

Dag 11

Vandaag een beetje honger geleden. Ik had een vergadering – over seizoen 3 van De Gezonde Goesting trouwens, soooo excited! – en ik had niks voorzien, omdat ik niet dacht dat het zo lang zou duren. En als je tijdens DETOX15 moet rekenen op ‘wat er te rapen’ valt op locatie dan kom je vaak teleurgesteld uit.. Nogmaals de bevestiging dat ik altijd eender wanneer iets moet voorzien, al is het een stuk fruit ofzo, net voor die onverwachte momentjes. Learning the hard way! Verder flink gewandeld en om 22u30 in bed. Mijn voorziene 22u in bed lukt me moeilijk, maar ik zorg wel steeds dat ik voor 22u boven ben, nog wat me-time en dan in bed..

Gegeten en gedronken:
– Pompelmoessapje
– Veel water.
– Omelet met banaan, frambozen en blauwe bessen plus een snuifje kaneel.
– Slaatje van bloemkool, linzen, nootjes, wat rozijnen, kruiden en granaatappelpitjes (op locatie gegeten).
– Mandarijn.
– Left-over bloemkool, wortel en puree.
– Druivensaté.

Dag 12

Goed gevuld dagje maar op alles voorzien en dus no problemo! Al moet ik toegeven dat ik nu begin uit te kijken naar dinsdag. Eigenlijk gaat de DETOX15 bijzonder vlot nu. Het is geen kwelling meer om anderen gesuikerde dingen te zien eten, de wandelingen doen me zoooo goed en ik heb super veel energie. Bovendien is mijn huid super helder – heb ik altijd bij het detoxen trouwens! Ik ben ook wat afgevallen merk ik, das zeker geen doelstelling maar ik stel het wel vast. Toch begin ik ook uit te kijken naar de post-detox, eigenlijk vooral om terug bepaalde sociale activiteiten te doen, zoals met vriendinnen gaan ontbijten. Nog eventjes!

Gegeten en gedronken:
– Misosoepje
– Appel
– Aardpeer met linzen, ui, peer en champignons.
– Zoete aardappel uit de oven met avo-mayo.
– Peer met amandelschilfers
– Tussendoor: appelsien, stukje zalm, blauwe bessen.
– Kamille thee

Dag 13:

De dag matig gestart. Mij n maag was niet op z’n best deze ochtend. Daar heb ik nochtans niet vaak last van, misschien lag het aan iets wat ik de dag ervoor gegeten had.. Geen idee. Besloten het de eerste uurtjes op thee te houden. En dan vooral gemberthee, die helpt tegen misselijkheid. Gelukkig was het dan ook snel over. Drukke dag in de keuken vandaag. En dat maakt het ook wel een beetje frustrerend. Ik heb namelijk heel veel inspiratie voor heel wat nieuwe recepten die ik wil ontwikkelen maar een heel deel daarvan, daar kan ik dus voorlopig niet aan starten omdat er non-detox15 zaken bij in zitten. Nog heel eventjes, almost there!
En ik lag ook te laat in mijn bed, das de schuld van Pirates Of The Carribean 3 die gisteren op tv was.. Gelukkig wel om 22u45 in bed geraakt én dan maar de wekker iets later gezet.

Gegeten en gedronken:
– Gemberthee
– Verse muntthee
– 2 bananen gebakken in kokoolie, met kokosmelk, met chia en cacaonibs.
– Druivensaté.
Vegan Ceasar Salad. Met zoete aardappel en spinazie.
– Rooibosthee.
– Schrei met courgette, tomaat, ui, wortel en een aardappeltje.
– Coco Banaan papje.

Dag 14

Zondag en almost there! Tonnen energie vandaag! Om 5u ‘s ochtends wakker geworden met plots super veel inspiratie voor een nieuw project waaraan ik werk (voor een keer heeft het niets met eten te maken!). Super productieve voormiddag dus.. Tegen de middag ben ik naar de yoga geweest voor een ashtangalesje en die ging super. Ik loop de laatste tijd met een blessure maar vandaag was ik helemaal in topvorm. Heerlijk! Ik ben met mijn papa naar mijn nieuw huis gaan kijken in Antwerpen en daarna zijn we nog gaan wandelen (dagelijkse wandeling: check!) en iets gaan drinken. Een ontspannen dagje, ideaal voor op het einde van deze detox periode. Morgen nog eentje te gaan.

Gegeten en gedronken:
– Water
-Rooibosthee
– Acaibowl met cacaonibs, sesam en chia.
– Eitjes met zoete aardappel en avocado.
– Bloemkoolsoep.
– Slaatje met een beetje tonijn, gebakken aardappeltje, mijn healthy ceasr dressing (uit m’n boek), spinazie, tomaatjes en scheutjes. Zo lekker!
– Gemberthee
– Coco-banaan papje

Dag 15

Maandag vandaag en vol energie, het wordt een topweek. En ik ben toch een beetje blij dat het de laatste dag is van DETOX15, vooral omdat ik met tonnen inspiratie zit om weer nieuwe recepten te maken en volop in de keuken te staan!!

Gegeten en gedronken:
– Omeletje met blauwe bessen
– Groene rooibosthee
– Veel water
– Pompoensoep
– Gemberthee met citroen
– Slaatje met kip en zongedroogde tomaten
– Fruitsla on-the-go
– Appel
– Kerstomaatjes
– blauwe bessen
Roerei van kikkererwten

22 REACTIES

 1. Steffi,

  Leuk op je dagboek te lezen, is weer net iets makkelijker om mezelf voor te bereiden om zelf vanaf volgende week maandag aan “DETOX 15” te beginnen!!

  Groetjes,
  Katrien

 2. Wauw Steffi, jouw dagboek geeft ons een echte boost. Ikzelf start op 1/02 met tournee minerale en jouw detox 15. Ik kijk er echt naar uit. Dankzij jouw tips and tricks kan ik mij veel beter voorbereiden. Veel succes verder en ik kijk alvast uit naar de rest van je verhaal. Veel liefs, Evelyne x

 3. Hey hey,

  Wij zijn 2 collegaatjes die maandag ook met Detox15 begonnen zijn. We motiveren mekaar: deze week maakt mijn collega alle gerechtjes (jaja van ontbijt, tot snacks, tot middageten), volgende week is het mijn beurt om haar te verwennen. Enkel het avondeten doen we dan thuis zelf…maar dan nog sturen we mekaar een whatsappje om te tonen dat we volhouden 🙂

  We zijn zooo verbaasd hoe lekker alles is…net tegen mekaar gezegd dat 15 dagen te kort is om al die lekkernijen uit te testen 🙂

  We genieten alvast van je dagboek, tips&trick en alle receptjes.

  Dankbaar!

 4. Bedankt Steffie dat je zo de tijd neemt om alles neer te “pennen”. Het zijn allemaal heel nuttige tips om er zelf aan te beginnen. Top!

 5. Hoi Steffi,

  Vanaf 1 februari is het zover en waag ik mij er aan nl.: DETOX15 🙂

  Momenteel ben ik vooral bezig aan de ‘voorbereidingen’ ervan oa. weekschemaatjes opmaken, receptjes zoeken,…
  Ik vroeg me af of je jouw porties ook afmeet of hou je daar geen rekening mee? Ik denk dan vooral aan het avondmaal?

  Vele groetjes!

  • Hoi Silke,

   Daar houd ik geen rekening mee. Ik probeer wel tijdens de DETOX15 extra aandacht te besteden aan ‘luisteren naar je lichaam’ en dus wanneer ik genoeg heb te stoppen, ook als er nog op m’n bord ligt.

   Veeeeeeeel succes!
   xoxo
   Steffi

 6. He Steffi hoe zit het met medicatie. Als ziek wordt begin je dan terug opnieuw. Lig nu plat met de griep maar hoop zaterdag te kunnen staren.

  Voor jou veel succes.

 7. Hi Steffi!! Ik heb nog een vraagje…. Ik ben veganist dus kan ik de eitjes en zalm vervangen door tofu en tempeh? Zelf gemarineerd met wat soja en look? Is dit detox proof? ? thx ?

 8. Hey Steffi ,

  Dinsdag begonnen , en het gaat makkelijker dan ik dacht (geen hoofdpijn gehad ) ,
  alleen het receptje van de geroosterde kikkererwten …ze worden niet echt krokant bij , doe ik iets mis ???
  Alvast bedankt , superfijne blog , tips en tricks .
  liefs ,
  M

 9. Hey Steffie,

  Mogen we tijdens de detox 15 volgende zaken eten: medjoul dadels, olijven en halfzongedroogde tomaten? Je spreekt over geen thee maar rooibos en gemberthee kunnen wel? Alvast bedankt. Grt Evelyne

  • olijven ja, zongedroogde tomaten ook.. In principe mogen dadels maar die bevatten wel echt heel veel suiker dus ik zou het niet aanraden, ik gebruik ze zelf in ieder geval niet tijdens deze 15 dagen. 🙂

   Alle thee zonder cafeïne kan dus rooibos en gember zijn zeker geen probleem/ 🙂

   Veeeeeeel succes!
   xoxo
   Steffi

 10. Steffi,
  In het begin van de Detox 15 was het inderdaad niet gemakkelijk, 3 dagen hoofdpijn maar ik ben erdoor geraakt. Ik sta ervan verwonderd hoe goed het met me gaat?
  Ik ben hierdoor tot nu toe al -5kg afgevallen, wat ook mijn bedoeling was.
  Ik ben benieuwd hoe het verder loopt en of ik tot aan mijn -10 kg geraak ?
  Spannend , alle tips welkom en ik blijf je zeker volgen !

 11. Dag Steffi,

  Morgen beginnen we er aan se! Mijn vriend is echter een fervent sporter (triathleet, hij sport dus dagelijks vele uren) en zondag hebben we een gezamelijke wedstrijd. Ik overleef dat zo wel, maar hij zou normaliter wel isotone sportdrank of een gelleke “moeten” drinken. Door wat zou jij dat vervangen? Gewoon water en een dadel onderweg ofzo? Of wat appelsap onder het water? Of echt pure appelmoes misschien?Het is natuurlijk niet de bedoeling onderweg met het “lopend schijt” te zitten, maar die snelle suikers zijn wel nodig 😀 Niet zo simpel!

  Bedankt alvast! Ik heb er zin in!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen

Schrijf je in op de nieuwsbrief

En ontvang maandelijks tips & tricks